úvod blog 34. Pohyb-IN-ky - Osobní zpověď

34. Pohyb-IN-ky - Osobní zpověď

Převyprávěla jsem svou jednu životní událost, která se na první pohled mohla zdát jako utrpení a konec a skrz hlubší pohled to byla role oběti, která na sebe jen tímto způsobem ukazovala.... 

Příběh jsem vyprávěla jen z důvodu inspirace. Ovšem díky opětovnému vyprávění jsem si ještě i dnes uvědomila další souvislosti.... Ty jsem popsala pod videem. Ale nejprve si video poslechni ať se orientuješ .... :-)

 
Po vysílání jsem si navíc uvědomila, že téma oběti v souvislosti s bolestí, chudinkou, nemocí, utrpením, nemohoucností se nese v našem rodě generačně. Máme zažito hrdinství, překonávání sebe samé, necítění se, dokazování že to zvládnu, nic není problém. Já nejsem chudinka, já to zvládnu. Role nepřijetí slabosti jako rovnocenné partnerky k síle.
 
A tak jsem dlouhá léta šla cestou zcitlivování, omilostňování se, naslouchání sama sobě, vnímání svého těla jeho bolestí, možností. Řídila jsem se podle bolestí, bolest byla mým ukazatelem, co ano a co ne. Vedla mě. Ale tato zkušenost mě ukázala že se bolest těla stala mým pánem a přišla mě vyzkoušet, jestli se od ní se vší úctou k tělu odklonit a nevšímat si jí a jít za svým záměrem užít si hory a sport se vším všudy. Nebo jestli se nechám nést bolestí a "zkazit" si dovolenou. 
 
Raději jsem to ještě popsala, to kdyby to nebylo z vysílání dostatečně jasné :-).

Buďte se mnou v živém kontaktu:

Sledujte můj YouTube a dejte ODEBÍRAT pravidelně vysílám a dělím se o rady, typy, návody i inspirace... ZDE

Přidejte se do FB skupiny: Pohybotéka | Smysluplná chůze | Pánevní dno | Břicho v celku | Dech ... ZDE

Jmenuji se Jolana Novotná – pohybová specialistka, zaměřuji se na DECH, funkční pánevní dno, scelování diastázy a chůzi. Kurz Smysluplné chůze propojuje všechny mé specializace, protože chůze je pro každého člověka nejuniverzálnější pohyb. Vytvořila jsem Pohybotéku, což je video knihovna všech mých online kurzů a lekcí pro zdraví celého těla. Jsem lektorka ve škole pánevního dna Renaty Sahani, absolventka  švýcarského pedagogicko-pohybového konceptu Spiraldynamik® Basic LEHRGANG BASIC, lektorka dechové školy Oxygen Advantage®.

Jinak jsem obyčejná žena, která má nespočet talentů a zálib. Od zájmu o zdraví svého těla až po točení na hrnčířském kruhu, zahradničení, cestování. Nepovažuji se za sportovkyni, ale za milovnici funkčního pohybu. Žiju heslem „MÁM SE SKVĚLE VE SVÉM TĚLE“ a „Lépe cvičit než operovat".

Více o mě www.jolananovotna.cz, www.pohyboteka.cz - zde najdete i celou řadu dárků ZDARMA, vyzvedněte si je.

#jolananovotna #pilates #pohyboteka #cvičení #pánevnídno #osobnízpověď