úvod blog Příběh SRDCOVÉ mísy

Příběh SRDCOVÉ mísy

Tak už to mám všechno doma. Všechny ty keramické skvosty. A to jako fakt, pro mě jsou to skvosty. Jsou to moje vlastní výtvory. S každým se mazlím, hladím, ňuňám, chválím. A to všechno se do nich obtiskne.

Baví mě točení na kruhu. Točení na hrnčířském kruh mě uvádí do sebe, DO TĚLA.

Když jsem dobře vTĚLEná, pak snadno vnímám co se mi děje pod rukama, snadněji a vlastně bez úsilí zpracuju i velkou hroudu hlíny a výročím z ní i velké mísy.

A i když cítím, že se pod rukama děje něco divně, neucuknu, jen zbystřím, ale už vím, že je potřeba zůstat v klidu, jen zpomalit a zjemnit, stále mít ruce tam kde jsou a držet hranice dokud kruh nezastaví a pak teprve mohu dát ruce pryč a dílo obhlídnout a vyhodnotit co s tím udělám jinak, nově.

PŘÍBĚH SRDCOVÉ MÍSY

Od začátku jsem cítila, že hlína není úplně vycentrovaná, ale už se mi nechtělo se s tím víc babrat a vlastně se stále na místě zdržovat centrováním. Už jsem chtěla jít dál a začít formovat, tvořit tvar, tvořit mísu.

Říkala jsem si, to docentruju během točení. Což o to docentrovávání šlo, ale přesto se jedna strana vyvalila a mísa byla křivá, k jedné straně, měla prostě výduť. No nevypadalo to hezky. Přišel mi nápad... Zavřu ji a ještě to spravím. I když mi pomáhala i Zuzka-úča, zavřít to nešlo, ale pozvednout nám to společně ještě šlo. Točily jsme čtyřručně.

Sedím a koukám na ní, to není hezký, fakt je divná. Co s ní? Už, už jsem ji chtěla zmuchlat, nebo hodně uříznout, že z ní holt bude talířek a nebo nic. Vytočím si jinou.

Ale jak jí i přes tu vyvaleninu hladím a mazlím se s ní, rozjímám a rozmlouvám s ní, najednou mě napadlo tu ještě měkkou vyvaleninu zanořit dovnitř a udělat z ní srdce.

A ono to vyšlo. Je z ní nádherná SRDCOVÁ MÍSA.

Teď když to píšu, tak je to vlastně jako v dalším mém koníčku. Vedení cvičebních lekcí. Klientky, ale i sebe vracím DO TĚLA.

Pár rad, které mě přišly v souvislosti s hlínou, vznikem srdcové mísy a tělem stejné:

  • Když máš nějakou vyvaleninu hlaď ji, rozjímej a nech si OD TĚLA, intuice poradit co dál.
  • Nečekej až budeš úplně dokonale připravená.
  • Centrovat se dá i během formování.

A proto i kurz květen - červen bude pod tématem: DO TĚLA i do těla

Práce s hlínou je stejná jako práce s tělem. Všechno je to hmota, se kterou, a ze které se dají dělat krásy krásoucí. Takže než se pouštím do vylepšování vašich těl trénuju to na hlíně. A myslím, že se mi daří.

A teď si přečtěte znovu 1. odstavec.

Tak už to mám všechno doma. Všechny ty keramické skvosty. A to jako fakt, pro mě jsou to skvosty. Jsou to moje vlastní výtvory. S každým se mazlím, hladím, ňuňám, chválím. A to všechno se do nich obtiskne. Tělo nebo hlína. Nedělám rozdíl.

Takže kdo jdete se mnou do kurzů: DO TĚLA

 

✦ Pravidelně vysílám živě, kde dávám další rady pro pohodu těla. Vysílání jsou ZDARMA: ZDE

Jmenuji se Jolana Novotná – pohybová specialistka, zaměřuji se na DECH, funkční pánevní dno, scelování diastázy a chůzi. Kurz Smysluplné chůze propojuje všechny mé specializace, protože chůze je pro každého člověka nejuniverzálnější pohyb. Vytvořila jsem Pohybotéku, což je video knihovna všech mých online kurzů a lekcí pro zdraví celého těla. Jsem lektorka ve škole pánevního dna Renaty Sahani, absolventka fyzioterapeutické školy Spiraldynamik LEHRGANG BASIC, lektorka dechové školy Oxygen Advantage.

Jinak jsem obyčejná žena, která má nespočet talentů a zálib. Od zájmu o zdraví svého těla až po točení na hrnčířském kruhu, zahradničení, cestování. Nepovažuji se za sportovkyni, ale za milovnici funkčního pohybu. Žiju heslem „MÁM SE SKVĚLE VE SVÉM TĚLE“ a „Lépe cvičit než operovat".

Více o mě www.jolananovotna.cz, www.pohyboteka.cz - zde najdete i celou řadu dárků ZDARMA, vyzvedněte si je.

Buďte se mnou v živém kontaktu:

Sledujte můj YouTube a dejte ODEBÍRAT pravidelně vysílám a dělím se o rady, typy, návody i inspirace... ZDE

Přidejte se do FB skupiny: Pohybotéka | Smysluplná chůze | Pánevní dno | Břicho v celku | Dech ... ZDE