úvod blog Znáte vysavač na okna?

Znáte vysavač na okna?

Taťka ho pořídil asi před 10 lety aby mamce ušetřil práci. Mě to přišla blbost, další krám do baráku, no ne? Putoval po rodině, všechny ženy si ho chválily, jak je to báječný a okna jsou umytá raz dva. Jen já "hrdě" odolávala.

Však kdekdo si chválí stěrku na okna, že prý nejsou šmouhatý. Ha, ha, ha, já je vždycky po stěrce šmouhatý měla a ještě ta voda co odkapává. Ani náhodou. Nedala jsem dopustit na starý osvědčený způsob, voda a dřív jelenice, dnes mikrovláknový handry.

Až letos na jaře, když jsem šla umývat ty óoobrovský výlohy v krámě, tak jsem si k našim taky pro vysavač jela. Že to bude šmouhatý, nevadí. Hlavně ať je to rychlý, stejně jinou stěrku nemám.

Umyla jsem 1 výlohu a bylo to fakt super. Jenže pak se rozbil. Ách jo, zbytek jsem umyla postaru a byla to dřina.

Opravit to nejde, jedině koupit nový. Tak jsem surfovala a vybírala. Tenhle Kärcher stál asi 2000 Kč a to se mi nechtělo dávat. Super recenze byly i na vysavač z Lidlu za 600 Kč. Objednala jsem tedy, ten. Jaké zklamání. Vůbec tu vodu nevysával. Fungoval jen jako obyčejná stěrka, která hučí. Vyreklamovala jsem ho, naštěstí vrátili peníze a nedělali problémy.

Už jsem nešla do žádnýho experimentu a s pokorou koupila Kärcher jako ten původní. Však jsem to taťkovi slíbila.

Dnes poprvé na něj došlo i u mě. Vzdala jsem si ho na čištění oken. A je to fakt žůžo... Za 3,5 hoďky jsem umyla 14 oken. Paráda.

Tady platí pravidlo: Nejsem tak bohatá, abych kupovala levné věci.

Tento příspěvek jsem dala na Facebook a strhla se lavina komentářů, ze kterých nakonec vyplynul jak užívat tělo, aby nebolelo ani po úklidu.

Jmenuji se Jolana Novotná – pohybová specialistka, zaměřuji se na DECH, funkční pánevní dno, scelování diastázy a chůzi. Kurz Smysluplné chůze propojuje všechny mé specializace, protože chůze je pro každého člověka nejuniverzálnější pohyb. Vytvořila jsem Pohybotéku, což je video knihovna všech mých online kurzů a lekcí pro zdraví celého těla. Jsem lektorka ve škole pánevního dna Renaty Sahani, absolventka fyzioterapeutické školy Spiraldynamik LEHRGANG BASIC, lektorka dechové školy Oxygen Advantage.

Jinak jsem obyčejná žena, která má nespočet talentů a zálib. Od zájmu o zdraví svého těla až po točení na hrnčířském kruhu, zahradničení, cestování. Nepovažuji se za sportovkyni, ale za milovnici funkčního pohybu. Žiju heslem „MÁM SE SKVĚLE VE SVÉM TĚLE“ a „Lépe cvičit než operovat".

Více o mě www.jolananovotna.cz, www.pohyboteka.cz - zde najdete i celou řadu dárků ZDARMA, vyzvedněte si je.

Buďte se mnou v živém kontaktu:

Sledujte můj YouTube a dejte ODEBÍRAT pravidelně vysílám a dělím se o rady, typy, návody i inspirace... ZDE

Přidejte se do FB skupiny: Pohybotéka | Smysluplná chůze | Pánevní dno | Břicho v celku | Dech ... ZDE