úvod blog Magická místa: Kunětická hora

Magická místa: Kunětická hora

Jedno z nejsilnějších míst v naší zemi. Stojí na čedičovém základě. Čedič je posilovač ledvin. V okolí je i magický kámen mezi stromy, který vylaďuje hemisféry.

Kunětická hora patří ke 30 horám v ČR, ve kterých spí rytíři připraveni chránit. Já jsem doposud znala jen Blanické rytíře.

Je tu i dračí síla. Celková atmosféra místa je čistá a vyvolává optimismus, dobrou náladu.

Studna na nádvoří je hluboká cca 70 m a i její vyzařování je hladivé a povznášející.

Největší vyzařování není nahoře, ale v úpatí, a z různých stran. Léčivé je horu obejít, ne na ní vylézt.

Byla jsem na magické vycházce s Janem Kročou. Děkuju za rozšíření obzorů a poznání místa v mém okolí.

Určitě se sem vrátím ještě sama a magická místa si užiju v tichu a vlastním tempu. Protože nasát zprávy, sílu a dary na to potřebuju klid.

Možná to také tak máte. Některá místa si mě vyloženě přitáhnou, napadne mě tam jet a potřebuju tam nějaký čas pobýt. Kolikrát o tom místě ani nic nevím, ale působí na mě uklidňujícím účinkem, nebo ani ne uklidňujícím, spíš jako když na mě něco mluví, říká buď tady, počkej, zklidni se, naslouchej. Někdy dostanu odpovědi na mé otázky, někdy zprávy pro sebe, nebo i pro někoho jiného. Nemám to takhle stále, ale čas od času ano. 

Přesto mám místa, na která se s oblibou, možná vlastně i s potřebou vracím. Nebo v určitém období tam často chodím a pak tam třeba rok nejdu. Vše nechávám na intuici. Však tam kde mám být, tak jsem. 

Co se týká Kunětické hory, pokud vás volá, tak běžte. Třeba jen tak, prostě pobýt.

Mějte se skvěle ve svém těle s láskou a úsměvem. A pamatujte nejen akcí a fyzičnem živ je člověk. Však v kurzech pánevního dna metodou 3 x 3 to učím a aplikujeme. 

Joli

Zajímavé je i další magické místo v našem kraji: Zebín

Dárek ode mně. Udělejte svému tělu dobře Blahodárnou masáží.

Jmenuji se Jolana Novotná – pohybová specialistka, zaměřuji se na DECH, funkční pánevní dno, scelování diastázy a chůzi. Kurz Smysluplné chůze propojuje všechny mé specializace, protože chůze je pro každého člověka nejuniverzálnější pohyb. Vytvořila jsem Pohybotéku, což je video knihovna všech mých online kurzů a lekcí pro zdraví celého těla. Jsem lektorka ve škole pánevního dna Renaty Sahani, absolventka fyzioterapeutické školy Spiraldynamik LEHRGANG BASIC, lektorka dechové školy Oxygen Advantage.

Jinak jsem obyčejná žena, která má nespočet talentů a zálib. Od zájmu o zdraví svého těla až po točení na hrnčířském kruhu, zahradničení, cestování. Nepovažuji se za sportovkyni, ale za milovnici funkčního pohybu. Žiju heslem „MÁM SE SKVĚLE VE SVÉM TĚLE“ a „Lépe cvičit než operovat".

Více o mě www.jolananovotna.cz, www.pohyboteka.cz - zde najdete i celou řadu dárků ZDARMA, vyzvedněte si je.

Buďte se mnou v živém kontaktu:

Sledujte můj YouTube a dejte ODEBÍRAT pravidelně vysílám a dělím se o rady, typy, návody i inspirace... ZDE

Přidejte se do FB skupiny: Pohybotéka | Smysluplná chůze | Pánevní dno | Břicho v celku | Dech ... ZDE

Kontakt: Jan Kroča