úvod blog Jen centruju a nechávám růst

Jen centruju a nechávám růst

Jak já vlastně tvořím a zhmotňuju? Jestli je to přeměna hroudy hlíny v něco krásného, nebo jestli je to člověk, který ke mě přijde na kurz. Je úplně jedno. Všechno je to stejné. Vše dělám stejně. :-)

Zpracovávám hlínu a mluvím s ní, vkládám do ní svůj záměr co z ní vyrobím. Usednu ke kruhu, dám kouli hlíny na kruh, dýchám, usmívám se na ní, centruju sebe, věřím si, pokládám ruce na kouli a na plnou rychlost roztočím kruh. 

Pod rukama vnímám hlínu, plně cítím sebe, postupně v klidu, jemně, nespěchám na ní, dávám jí čas ať se pěkně uspořádá, nepotřebuju na ní tlačit, stačí jen jistě ukazovat směr a pomalu ji dostávám do jejího středu, aby jí ani turbo rychlost nerozhodila.

Vnímám její rytmus, pod rukama cítím jestli víc přitlačit nebo naopak ji dát víc času a jen jemně přidržet, aby to bylo v klidu i pro mě, abych se moc nenadřela. Mám jen jedny ruce. 

Začátek je vždy stejný, vytočit komín, pořád dobrý, ale pak to přijde. Zpravidla překvapení. Pozoruju co se vyklube. Vzorová ukázka viz fotky. Záměr byl vytočit džbán, ale během procesu tvorby si hlína řekla o jiný tvar. Vyšla z toho váza.

Aha? Kde je chyba? V síle mého záměru?

Mohlo by to tak vypadat, že má síla je menší než síla hlíny. Že můj záměr je slabý. Děje se mi to totiž často. Nevím co mi zpod rukou vyleze. Ale v tom mi to došlo.

Naopak, žádná slabost, ale respekt, přizpůsobení, akceptace, soulad, dovolení a podpora vynést, vyrobit to co sama hlína chce aby z ní bylo.

Takhle to mám i ve svých kurzech, takhle pracuji s klienty a klientkami, centruju je, jemně přidržím, ukazuji jak se dostat do svého středu a nechávám jim dostatek prostoru, aby sami řekly v co se přerodí. Co z nich bude. To je můj dar, talent, který se mi promítá do všelijaké tvorby.

Vyzvedněte si zdarma Blahodárnou masáž: ZDE

Mrkněte na kurzy a nechte se vycentrovat do svého středu: ZDE

S láskou a úsměvem 

Jolana - Joli - pohybová specialistka, milovnice chůze, ve které vás naučím scelovat diastázu, láskyplně aktivovat pánevní dno a dýchat tak, že vaše páteř bude šťastná.