úvod blog Co je Pohybotéka

Co je Pohybotéka

Pohybotéka je pohyb těla z vašeho srdce. Online verze mých cvičební lekcí, kurzů, přednášek, rozhovorů v duchu přirozeného pohybu pro scelování diastázy, funkční pánevní dno, zdravou páteř a smysluplnou chůzi. Zdravou chůzí všechno končí a nebo také začíná. 

Vedu léta letoucí skupinové lekce pro zdraví a radost celého těla. Každá lekce je jiná a skoro pokaždé, za mnou někdo z klientů přijde a říká: To byla ták krásná lekce, chtěl/a bych si ji zacvičit znovu… Po minulé lekci mě přestala bolet záda, ruka, rameno, kyčel... Jaké to byli cviky? Prosím, zopakuj mi je…. Víš, jsem při cvičení ponořená tak do sebe, skoro nic si z ní nepamatuju, škoda, že si lekci nemůžu pustit znovu, je mi po ní tááák krásně… Dnes mě bolí kyčel, prosím, nějaký cvik pro vylepšení… Děkuju

Pamatuju si hodně, ale rozhodně ne všechno. Navíc, často lekce vznikají spontánně. Jsem nápaditá. Jakmile se ponořím do atmosféry lidí, ale i sebe napadají mě cviky, pohyby, doteky, věci, které jsou přesně potřeba, pro dané téma, pro danou skupinu, pro daného člověka, pro dané místo, pro daný čas.

Při výběru co si zacvičit, poslechnout, nebo čím se inspirovat, věřte své intuici a nechte výběr na ní. A nebo vyberte podle toho co vás trápí.

Videa v Pohybotéce jsou přehledně rozdělená na tématické okruhy:

  • Chůze - nohy
  • Pánevní dno
  • Břicho – Diastáza
  • Hrudník – prsa – dech
  • Páteř
  • Celé tělo
  • Pilates
  • Cvičení s pomůckami
  • Masáže
  • Rozhovory
  • Přednášky…

Vstupte do Pohybotéky a podívejte se sami.

  • Za svůj profesní život jsem absolvovala mnoho vzdělávacích škol a kurzů. Každý ve mně něco zanechal a nějak mě formoval. Nepočítala jsem, kolik lidí prošlo mými lekcemi a kolik lekcí jsem už odučila. Odhaduji a s odvahou mohu říct, že je to víc než 20 000 odučených lekcí a kurzů a přes 100 000 lidí to bude určitě. Když vidím to číslo zdá se mi to až neskutečné, 35 let v oboru je znát.

Více se o mě i mých vzdělání dozvíte buď na stránce O MĚ, ale také zde v článcích na blogu.

No a z tohoto popudu vznikla Pohybotéka. Video záznamy z mých lekcí. S natáčením jsem začala koketovat už v roce 2012, pak jsem se na nějaký čas odmlčela a až rok 2020 mě do toho vtáhl intenzivně a probudil můj pozapomenutý směr.

  • A tak v Pohybotéce najdete lekce natočené jak roce 2012, tak i ty nejnovější. Nemám to spočítané, rozhodně je v Pohybotéce už víc jak 200 videí.

V Pohybotéce najdete lekce, které vás vedou k sobě, mým záměrem není abyste cviky kopírovaly a dělaly co říkám já, ale mým záměrem je abyste samy sobě naslouchaly a vycházely z toho, co vám vaše tělo říká. Já vás jen provázím, navádím, dávám vám časový prostor a nabízím pohyb pro to, abyste se se sebou spojily a tak daly svému tělu možnost vám vypravovat, říkat co by chtělo.

Naučím vás samu sebe vnímat, cítit své tělo své potřeby, samu sebe poslouchat, být se sebou v kontaktu, důvěřovat sobě, svému tělu, svému vedení, provedu vás a probudím vaši kreativitu, nápaditost jak se o sebe starat, jak si svůj život zorganizovat, jak si sama sobě naslouchat, pomáhat, jak sama sebe milovat, jak se do sebe zamilovávat.

  • Do některých lekcí vkládám témata k zamyšlení nad danou částí těla, kterou zrovna pohybujeme. Protože pohyb je život a změna je pohyb. Nebo život je pohyb a pohyb je změna?

Mé lekce často směřují k chůzi. Miluju chůzi, procházky, kochání se přírodou, krásou kolem mě i krásou ve mně. Proto také speciální kurz SMYSLUPLNÁ CHŮZE. Postupnými kroky vás provedu k probuzení těla i smyslů abyste v chůzi cítily co se v těle děje, jak vše v těle spolupracuje, jak se zapojuje pánevní dno, aktivuje břicho, napřimuje páteř, jak dech otevírá hrudník, masíruje veškeré vnitřní orgány tak, aby i ony měly dostatek pohybu a péče. Budete snadno vnímat, jak jsou vaše nohy lehčí a lehčí, jak v nich získáváte pružnost, lehkost, ale také stabilitu, jak se vaše klouby pohybují, jak vaše lymfa proudí celým tělem, jak vaše životodárná míza a i všude přítomná přírodní síla se spolu propojuje a vy se stáváte celistvějšími, vnímavějšími, pohyblivějšími, otužilejšími, zralejšími, sebevědomějšími, sebejistějšími a to vše v klidu, míru, lásce, v ohleduplnosti a respektu k sobě i k přírodě. I v Pohybotéce takové lekce najdete. Máte se na co těšit.

Spojme přírodu uvnitř nás s přírodou okolo nás a staňme se součástí jednoho celku. Buďme v celku. Jsme v celku. Otevřeme se pohybu, změně, která vyjde z nás, nikoli zvenčí.

BŘICHO A ŽIVOT V CELKU je specializovaná nadstavba k poznání svého břicha a možností scelení. Naše břicho je náš život.

Zjednodušenou verzí, ovšem rozhodně cennou je kurz pro podporu scelování DIASTÁZA - BŘICHO V CELKU V BĚŽNÉM DNI. Protože nač cvičit, když potom během dne své tělo používám v rozporu se scelováním, ne?

A pánevní dno je samostatná kapitola, to je základ každé osobnosti. Konkrétní představu získáte v PŘEDNÁŠCE - PÁNEVNÍ DNO JAKO NOVÉ.

Vítejte v Pohybotéce, vítejte v mém světě...

Lekce tvořím s láskou a úsměvem

Joli

 

Jmenuji se Jolana Novotná – pohybová specialistka, zaměřuji se na DECH, funkční pánevní dno, scelování diastázy a chůzi. Kurz Smysluplné chůze propojuje všechny mé specializace, protože chůze je pro každého člověka nejuniverzálnější pohyb. Vytvořila jsem Pohybotéku, což je video knihovna všech mých online kurzů a lekcí pro zdraví celého těla. Jsem lektorka ve škole pánevního dna Renaty Sahani, absolventka fyzioterapeutické školy Spiraldynamik LEHRGANG BASIC, lektorka dechové školy Oxygen Advantage.

Jinak jsem obyčejná žena, která má nespočet talentů a zálib. Od zájmu o zdraví svého těla až po točení na hrnčířském kruhu, zahradničení, cestování. Nepovažuji se za sportovkyni, ale za milovnici funkčního pohybu. Žiju heslem „MÁM SE SKVĚLE VE SVÉM TĚLE“ a „Lépe cvičit než operovat".

Více o mě www.jolananovotna.cz, www.pohyboteka.cz - zde najdete i celou řadu dárků ZDARMA, vyzvedněte si je.

ZPĚT na web POHYBOTÉKA

Pravidelně vysílám a dělím se o své postřehy, dávám rady a inspirace pro zdravý pohyb, ale také své uvědomění ve FB skupině a na mém YouTube profilu přidejte se a dejte odebírat:

Buďte se mnou v živém kontaktu:

Sledujte můj YouTube, pravidelně vysílám a dělím se o rady, typy, návody i inspirace... ZDE

Přidejte se do FB skupiny: Pohybotéka | Smysluplná chůze | Pánevní dno | Břicho v celku | Dech ... ZDE

Vyzvedněte si online dárky, které jsem pro vás připravila: ZDE